مفاخر علمی استان زنجان 1 شیخ شهاب الدین سهروردی
تماس با مدیر

نام و نام خانوادگي:
پست الکترونيکي:
آرشيو مطالب
آخرین مطالب

درباره ما

این وب وابسته به هیچ گروه و سازمانی نیست و از نظر فکری فقط از احکام شرعی و منویات امام خامنه ای تبعیت می کند .
همسنگران
» ضامن آهو
» شعرهای سیدناصر ولائی
» ياوران مهدي
» مباحث اخرالزمان
» ظهور نزدیک است
» شهدا شرمنده ایم
» امروز اولین روز از باقی عمر من است
» (وب مداحی کربلایی محسن احمدی)
» همراه رهبر
» کلبه ساده من
» معبری به آسمان
» نگاه
» گروه اسلام شیوا
» ذاکرین اهل بیت
» لبیک یا حسین
» هیئت جوانان مسجد حضرت سیدالشهداء(ع)
» پاتوق عاشقان علی اصغر (ع)
» گمنام
» پایگاه رسمی حزب الله لبنان
» هیئت بین الحرمین اندیمشک
» معبری به آسمان
» انصارالمهدی
» شهید چهارده سال بعد از انتظار
» حزب الله لبنان
» معبر سایبری اندیشه
» REZAHOOSHMAND
» وطنم قلعه سرچهاردانگه
» منتظران ظهور 313
» وبسایت رسمی شجره طیبه صالحین،حلقه شهیدمهدی مکاری شهر مشکات
» خادمین سرزمین نور
» کـلــبـه درویــــشـی
» اَین عمار!!!درجستجوی عمار...
» یالثارات
» سایت مداحی کربلایی محسن احمدی
» ♥♥ استاد رائفی پور ♥♥
» سنگر جنگ نرم
» مجمع فرهنگي رهپويان علوي سريش آباد
» تار نمای تخصصی حاج جواد دلیر
» وبلاگ فرهنگی و مذهبی لثارات الحسین (ع)
» مهدویت وآخرالزمان
» معبر سایبری اندیشه
» هیئت محبان امام جعفرصادق(ع) تربت جام
» معبر سایبری اندیشه
» مهدی موعود (عج)
» مـــنــتــظـران مـــهــــدی
» بسیج ما
» جاودانه ها
» جنگ 93
» هیئت متوسلین به حضرت زهرا(س)خرم آباد
» بیرق عشق
» دغدغه
» دل خوشي های طلبه
» تفرش عصر مدرن
» یا اباصالح المهدی
» روستای شهید حسین چکی(روستای دشت آهو)
» کانون جوانان بسیج شهرستان فریدن
» گرافیک کده
» سرباز سایبری سید علی
» بیتابان گربلا
» کانون جوانان بسیج شهرستان فریدن
» مولا مهدی گل یاس
» معبر سایبری ساوه
» مجله حقیقت
» مهدی مولا گل یاس
» بیرق عشق
» رزمنده سایبری
» هیئت بین الحرمین ساری
» مرشد

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عاشوراییان زنجان و آدرس b-zanjan.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





دیگر امکانات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 278
بازدید دیروز : 1294
بازدید هفته : 21181
بازدید ماه : 47453
بازدید کل : 1295601
تعداد مطالب : 888
تعداد نظرات : 177
تعداد آنلاین : 1



روزشمار محرم عاشورا جنگ دفاع مقدس
 سید علی اگر لب تر کند جان را فدایش می کنیم کربلا را تو مپندار که شهریست در میان شهرها و نامیست در میان نام‌ها  بازنده نگهداشتن عاشوراء کشور شما آسیب نخواهد دید السلام علیک یا ابا عبدالله بسیج لشگر مخلص خداست أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاء شهید نظر می کند به وجه الله
+ نوشته شده توسط فداییان رهبری در و ساعت 18:46 |

آثار سهروردی را می توان به چهار بخش تقسیم کرد :

1- کتاب های صرفا فلسفی وی که به زبان عربی است . تلویحات ، المقاومات و مطارحات و معروف ترین کتاب فلسفی وی ، حکمت الاشراق ، از این جمله اند .

2- رساله های عرفانی وی که به زبان پارسی و برخی به عربی است. از این جمله عقل سرخ ، آواز پر جبرئیل ، صفیر سیمرغ و لغت موران به پارسی و هیاکل النور و کلمة التصوف به عربی است .

3- ترجمه ها و شروحی که او بر کتب پیشینیان ، قرآن و احادیث نوشته است. مانند ترجمه‌ فارسی رسالة الطیر ابن سینا و شرحی بر اشارات و تنبیهات ابن سینا و تفاسیری بر چند سوره قرآن کریم .

4- دعاها و مناجات نامه هایی که به زبان عربی است و آنها را الواردات و التقدیسات نامیده است . برخی بر این باورند که روش اشراقی را ابن سینا بنیان نهاده و معتقدند ابن سینا در کتاب منطق المشرقین و سه فصل آخر کتاب اشارات و تنبیهات به آن اشاره کرده است. اما با تمام این احوال همه دوستداران فلسفه معتقدند اگر ابن سینا بینانگذار فلسفه اشراق باشد یا نباشد ، این سهروردی است که حکمت اشراق را به حد اعلا و تکامل رسانده است. سهروردی در این کتاب به نوعی از بحث وجود رسیده که تنها به نیروی عقل و قیاس برهانی اکتفا نمی کند ، بلکه شیوه استدلالی محض را با سیر و سلوک قلبی همراه می سازد. سهروردی برای تدوین فلسفه خویش منابع متعددی داشت که با گردآوری آنها و تنظیم شگفت انگیز ایشان در کنار هم فلسفه ی نوین خود را پایه گذاری کرد. این منابع به سه دسته کل تقسیم شده اند :

5. حکمت الهی یونان ، سهروردی بر خلاف فیلسوفان پیشین که تنها به ارسطو توجه ویژه ای داشتند شیفته فیثاغورث و امپدکلوس  و به ویژه افلاطون بود ، تا حدی که افلاطون را پیشوای حکمای اشراق می داند.

6. حکمت مشاء، بدون شک این حکمت مشائی بود که مقدمه‌ی اشراق شده است. سهروردی با گردآوری آثار مشائین به خصوص ابن سینا توانست اینگونه از آرا مشاء را در حکمت اشراق استفاده کند.

7. حکمت ایران باستان ، از نکات برجسته و جالب توجه سهروردی علاقه‌ی خاص او به حکمت پارسی باستان است به خصوص شخص زردشت است. این توجه ویژه به حدی است که برخی اصطلاحات حکمت اشراق را از اوستا و منابع پهلوی گرفته است . او در کتاب حکمت الاشراق ، زردشت را حکیم فاضل نمیده و حتی خودش را زنده کننده حکمت ایران باستان دانسته است. جالب آنکه شیخ مانی و مزدک را مصلحین زردشتی گری نمی داند بلکه آن دو را نکوهش کرده و بدعت گذار نامیده است.

 سهروردی حقیقت را امری واحد می دانست و آن را منسوب به خداوندی واحد دانسته و اصطلاح « الحق من ربک » را از قرآن وام گرفته است. سهروردی می گوید : « حقیقت ، خورشید واحدی است که به جهت کثرت مظاهرش تکثر نمی یابد. شهر واحدی است که باب های کثیری دارد و راههای فراوان به آن منتهی است ».

سهروردی عقیده داشت در ایران باستان امتی می زیست که مردم را به حق رهبری می کرد و آنان را پرستنده حق واحد می دانست. سهروردی افراد این امت را پهلوانان و جوان مردانی یگانه پرست می دانست و ایشان را با این کلام معرفی می کند : « خداوند ولی کسانی است که ایمان آورند و ایشان را از ظلمت به سوی نور هدایت می کند » او حکمای ایرانیان باستان را کسانی می داند که با شیوه‌ اشراقی به مقام عرفانی والایی رسیده اند.

سهروردی پهلوانان فرزانه ‌ای چون کیومرث و تهمورث و حکیمانی چون زردشت و جاماسپ را برای اولین بار در فلسفه معرفی می کند. وی  واقعیت اشیاء را به نور تمثیل می کند و آنچه را که تفاوت میان آنهاست در شدت و ضعف نورانیت آنها می داند. او معتقد است که نوری واحد عامل آشکار شدن اشیاء است و هستی مطلق و نور محض را « نورالانوار » خداوند می داند .

 مکتب فلسفی شیخ اشراق

 نظام فلسفي شيخ اشراق مرحوم سهروردي بيشتر بر اشراق ، مكاشفه، تصفيه نفيس و اصول كشفي ذوقي بنا شده است، سير و سلوك و شهودات دروني از مهمترين عناصر نظام فلسفي وي به شمار مي‌رود.

شيخ اشراق، نظام فلسفي مشاء را (كه خود از آن تعبير به حكمت بحثي مي‌نمايد) در رسيدن به حقائق هستي بسيار ناتوان مي‌داند به اين گونه که  ایشان در مقدماتش بر حكمت الاشراق اين طور مي‌نويسد: «كسي كه طالب روش بحثي در حكمت است بايد طريقه مشائين را بپيمايد كه در اين جهت محكم و نيكو نوشته شده است. در اين صورت ما با او سخني در قواعد اشراقي نداريم».

از اين رو سهروردي در بررسي‌هاي انتقادي خويش مهمترين مباني و اصول حكمت مشاء را در نهايت دقت و ظرافت به نقد كشيده است به طوری که مهمترين محورهاي اختلافي بين ابن سينا را مي‌توان در موارد زير خلاصه كرد: 1ـ تشكيك در ماهيت يا وجود 2ـ اصالت وجود يا ماهيت 3ـ وجود يا عدم صورت نوعيه 4ـ مثل افلاطوني 5ـ وحدت و كثرت 6ـ شروط ادراك 7ـ نوعي يا غير نوعي بودن اختلاف انوار مجرده عقليه و ده‌ها مسائل ديگر .

 رد نژادپرستی سهروردی

 برخي‌ از كساني‌ كه‌ در تاريخ‌ فلسفه‌ اسلامي‌ خود را صاحب‌ نظر مي‌دانند شيخ‌ مقتول‌ شهاب‌ الدين‌ سهروردي‌ را در زمره‌ي‌ شعوبيه‌ به‌ شمار آورده‌ و آثار وي‌ را نيز بر همين‌ اساس‌ مورد ارزيابي‌ قرار داده‌اند. دكتر محمدعلي‌ ابوريان‌ استاد و رئيس‌ بخش‌ فلسفه‌ در دانشكده‌ افسريه‌ مصر از جمله‌ي‌ اين‌ اشخاص‌ به‌ شمار مي‌آيد. وي‌ كتابي‌ تحت‌ عنوان‌"تاريخ‌ انديشه‌ي‌ فلسفي‌ در اسلام" به‌ رشته‌ي‌ تحرير درآورده‌ و در آن‌ اين‌ مسئله‌ را مطرح‌ ساخته‌ است‌. اين‌ استاد مصري‌ مي‌گويد: نهضت‌ شعوبيه‌ در پايين‌ آوردن‌ اعتبار  قوم‌ عرب‌ و كاستن‌ ارزش‌ آنان‌ تأثير فراوان‌ داشته‌ است‌. وي‌ بر اين‌ عقيده‌ است‌ كه‌ شعوبيّه‌ تنها گروهي‌ از ايرانيان‌ را تشكيل‌ مي‌دهند كه‌ از انديشه‌ عنصري‌ و نژادپرستي‌ جانبداري‌ مي‌نمايد.

 دكتر ابوريّان‌ نظريه‌ي‌ چند تن‌ از محققان‌ را نيز درباره‌ي‌ اينكه‌ قوم‌ عرب‌ از درك‌ مسائل‌ فلسفي‌ ناتوان‌ مي‌باشند در كتاب‌ خود نقل‌ كرده‌ و آنها را مورد انتقاد شديد قرار داده‌ است‌.

 جاحظ‌ در كتاب‌ «البيان‌ و التبيين‌» و صاعد ابن‌ احمد در كتاب‌ «طبقات‌ الامم‌» اين‌ مسئله‌ را مطرح‌ ساخته‌ و قوم‌ عرب‌ را در مورد درك‌ مسائل‌ فلسفي‌ ضعيف‌ و سست‌ به‌ شمار آورده‌اند صاحب‌ كتاب‌ «عقد الفريد» نيز عين‌ اين‌ عقيده‌ را ابراز داشته‌ است‌.

 در اين‌ سخن‌ ترديد نيست‌ كه‌ سهروردي‌ با قوم‌ عرب‌ مخالف‌ نبوده‌ و به‌ هيچ‌ وجه‌ با آنان‌ به‌ دشمني‌ سخن‌ نگفته‌ است‌ دليل‌ اين‌ امر آن‌ است‌ كه‌ اين‌ فيلسوف‌ متألّه‌ يك‌ مسلمان‌ واقعي‌ بوده‌ و شخص‌ مسلمان‌ به‌ برتر بودن‌ نژاد معتقد نمي‌باشد. آنچه‌ در نظر سهروردي‌ اهميت‌ دارد وصول‌ به‌ حقيقت‌ بوده‌ و حقيقت‌ كامل‌ را نيز جز وحي‌ محمدي‌ (ص‌) كه‌ در قرآن‌ مجيد متجلّي‌ است‌ چيز ديگري‌ به‌ شمار نمي‌آورد.

 دكتر محمدعلي‌ ابوريّان‌ اين‌ فيلسوف‌ مسلمان‌ را با صراحت‌ تمام‌ از شعوبيه‌ به‌ شمار آورده‌ اما در اين‌ باب‌ سند معتبري‌ ارائه‌ نكرده‌ است‌؛ تنها چيزي‌ كه‌ وي‌ براي‌ مدّعاي‌ خود سند قرار داده‌ است‌ اين‌ است‌ كه‌ سهروردي‌ بسياري‌ از اصطلاحات‌ و كلمات‌ فارسي‌ را در آثار خود به‌ كار برده‌ است‌. ما در اينجا عين‌ عبارت‌ دكتر ابوريان‌ را مي‌آوريم‌ تا خواننده‌ي‌ اين‌ اوراق‌ به‌ نوع‌ استدلال‌ وي‌ در اين‌ باب‌ واقف‌ شده‌ و خود به‌ داوري‌ بنشيند.
شهادت شیخ اشراق

 كيفيت‌ قتل مرحوم شیخ اشراق‌، بعضي‌ نوشته‌اند: او را حبس‌ كردند و طعام‌ از او باز داشتند تا از گرسنگي‌ جان‌ داد و اين‌ را خود او از الملك‌ الظاهر سلطان وقت، خواسته‌ بود. بعضي‌ گفته‌اند: با زه‌ كمان‌ خفه‌اش‌ كردند. برخی دیگر می گویند :‌ از پشت‌ بام‌ به‌ زيرانداختن‌ و سپس‌ جسدش‌ را سوزاندند.

 الملک ظاهر پس‌ از كشتن‌ او سخت‌ پشيمان‌ شد و دستور داد همه‌ كساني‌ را كه‌ به‌ قتل‌ او فتوي‌ نوشته‌ بودند تبعيد كنند و اموال‌ و دارايي‌ آنها را به‌ غرامت‌ بردارند و اندوخته‌هايشان‌ را مصادره‌ كنند.

 در سنين‌ عمر شیخ اشراق نیز اختلاف‌ است‌ و از سي‌ و سه‌ تا پنجاه‌ سال نوشته‌اند.بنا بر قول صحیح‌ سهروردي‌ در سال‌ 579 هجري‌ وارد حلب‌ شد و در چهارم رجب سال‌ 587 در سن چهل سالگی به قتل رسید‌.


تنها ره سعادت : ایمان ، جهاد ، شهادت

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







برچسب‌ها: زندگی و آٍثار شیخ شهاب الدین سهروردی, زندگی , شیخ اشراق , فلسفه اشراق , بنیانگذار فلسفه اشراق, شهید فلسفه, ,

لوگوی وبگاه
عاشورائیان زنجان
همکاران سایبری
ثامن تم

 هیئت بین الحرمین ساری


رزمنده سایبری
تخصصی مهدویت

???? ?????

http://8pic.ir/images/rgibwc9x51tm86kxjjxh.jpg

?? ???? ?????? ????? ???? ???

هیئت متوسلین به حضرت زهرا(س)خرم آباد

مجمع فرهنگي رهپويان علي شهر سريش آباد

محل لوگوی شما محل لوگوی شما محل لوگوی شما محل لوگوی شما
موضوعات مطالب
پیوندهای روزانه
برچسب‌ها
» داعش (57), » ایران (39), » عربستان (39), » عاشوراییان (39), » ایران (31), » یمن (28), » عراق (24), » داعش (22), » زنجان (22), » ترکیه (21), » عاشوراییان زنجان (21), » امریکا (18), » سوریه (16), » شهادت (16), » شهید (15),
نوای وب
پخش انلاین
همکاران دیگر

 دعای عشق بخوان